Interviu. Petru Ruşeţ, Siemens Energy: Ne propunem să depăşim 1.000 de angajaţi până la sfârşitul anului 2025. România are la dispoziţie finanţări europene de 18 mld. euro, dar trebuie toţi să lucrăm în aceeaşi direcţie

Autor: Roxana Petrescu 28.11.2022

♦ Abilitatea României de a atrage finanţările europene disponibile la un nivel fără precedent pentru sectorul energetic i-ar putea determina pe unii jucători globali de tehnologie să se uite spre unităţi de producţie pe plan local. Unul dintre aceştia este Siemens Energy, care a ales România ca centru pentru dezvoltarea unui hub de competenţe global.

Siemens Energy are peste 92.000 de angajaţi la nivel internaţional, în peste 90 de ţări. Compania s-a desprins în 2020 din gigantul Siemens, rezultând o companie axată pe tehnologie în do­me­niul energiei, cu pro­duse care se înscriu în logica tranziţiei energetice. Siemens Energy acoperă întreg lanţul valoric în domeniul energiei – de la generarea şi transportul de energie până la stocarea acesteia.

„Ne propunem să depăşim 1.000 de angajaţi până la sfârşitul anului 2025, cu cei peste 450 de colegi existenţi pe care i-am recrutat în ultimul an. Înainte de a dezvolta acest hub, compania avea încă 200 de angajaţi în România, acoperind întreg portofoliul Siemens Energy din ţară“, spune Petru Ruşeţ, managing director, Siemens Energy România.