Gabriela Folcuţ, director executiv, ARB: Cred şi sper să ajungem la un nivel de educaţie financiară în România în care românii să nu mai afle despre riscurile pe care le poate genera o criză în momentul în care resimt efectele crizei. Rata de sărăcie şi excluziune socială în România este de 38,5%, faţă de o medie europeană de 22%

Autori: Ramona Cornea , Mircea Nica 28.11.2022

„Rata de sărăcie şi excluziune socială în România este de 38,5%, faţă de o medie europeană de 22%. Aceasta a crescut în perioada pandemiei. Cred că noi, ca stat, ar trebui să implementăm măsuri pentru aceste probleme, care se vor acutiza pe un termen mediu şi mai ales lung“.

Cred şi sper să ajungem la un nivel de educaţie financiară în România în care românii să nu mai afle despre riscurile pe care le poate genera o criză în momentul în care resimt  efectele crizei, precum cea pe care o traversăm în momentul acesta, susţine Gabriela Folcuţ, director executiv al Asociaţiei Române a Băncilor (ARB).

„Educaţia financiară te ajută să devii mai rezilient, să concepi şi să implementezi acele planuri de redresare proactiv şi nu reactiv în faţa unei crize. Este foarte important să iei acele măsuri care să te ajute să treci mai bine prin criza respectivă“, a declarat Gabriela Folcuţ în cadrul ZF Bankers Summit 2022, care s-a desfăşurat în iulie.

Ea a mai adăugat că la nivelul ARB programele de educaţie financiară au debutat în urmă cu 11 ani, iar în prezent se pregăteşte strategia naţională de educaţie financiară.