Petru Ruşeţ, Siemens Energy: Ne propunem să depăşim 1.000 de angajaţi până la sfârşitul anului 2025

Autor: Roxana Petrescu 28.11.2022

Abilitatea României de a atrage finanţările europene disponibile la un nivel fără precedent pentru sectorul energetic i-ar putea determina pe unii jucători internaţionali de tehnologie să se uite spre unităţi de producţie pe plan local. Unul dintre aceştia este Siemens Energy, care deja a ales România drept centru pentru dezvoltarea unui hub de competenţe internaţional.

„Ne propunem să depăşim 1.000 de angajaţi până la sfârşitul anului 2025, cu cei peste 450 de colegi existenţi pe care i-am recrutat în ultimul an. Înainte de a dezvolta acest hub, compania avea încă 200 de angajaţi în România, acoperind întreg portofoliul Siemens Energy din ţară“, spune Petru Ruşeţ, managing director, Siemens Energy România.

Primele informaţii privind intenţia Siemens Energy de a face în România un hub de competenţe interna­ţional au apărut la finalul anului 2021. „Cu siguranţă, dacă cele 18 miliarde de euro din programele finanţate de UE cu accent pe investiţii în energie vor fi atrase de România, Siemens Energy ar putea lua în considerare extinderea domeniului său de activitate în această ţară şi prin capacităţi de producţie. Programul de investiţii energetice din România, susţinut prin fonduri europene, este de departe cel mai mare care s-a derulat vreodată în această ţară, într-o perioadă de zece ani.“