Camelia Drăgoi, Fondul European de Investiţii (FEI): Am primit aproape 20 de aplicaţii pentru cele 400 mil. euro alocate prin PNRR fondurilor de private-equity

Autor: Roxana Rosu 28.11.2022

Investitorii au depus aproape 20 de aplicaţii pentru programul de investiţii de tip equity cu un budget de 400 milioane euro finanţat prin PNRR, iar primele aprobări pentru lansarea de fonduri de equity sprijinite de PNRR ar puta să fie primite până la sfârşitul acestui an, a declarat Camelia Drăgoi, reprezentanta FEI.

„Suntem în diverse stadii de analiză pentru cele aproape 20 de solicitări de finanţare primite de la echipe de management de fond până la acest moment. Ne bucuram că programul a atras un mix de echipe existente şi echipe noi, care acoperă toate segmentele de investiţii.  Este posibil ca primele aprobări pentru lansarea de fonduri de equity sprijinite de PNRR să fie primite până la sfârşitul acestui an, sprijinind astfel finanţarea întreprinderilor din România şi contribuind, în acelaşi timp, la atingerea jaloanelor relevante din PNRR”, a spus Camelia Drăgoi.

Fondul de Fonduri pentru Redresare (REF) este un program de investiţii de tip equity cu un budget de 400 milioane euro finanţat prin PNRR. Investiţiile de capital de tip private equity şi venture capital sunt prevăzute în contractul semnat între Guvernul României şi FEI la 30 decembrie 2021 ca parte din PNRR, iar selecţia intermediarilor (echipe de management) este efectuată în prezent de EIF dintre solicitările primite in urma apelului deschis publicat în iulie 2022.