(P) Chirurgie oncologică complexă, la Spitalul Clinic SANADOR

Autor: Publicitate 28.11.2022

Chirurgia oncologică este o parte importantă a tratamentului oncologic multimodal, personalizat, alături de chimioterapie, imunoterapie şi radioterapie. Pentru majoritatea cancerelor solide, tratamentul chirurgical rămâne singura opţiune de terapie cu potenţial curativ.

La Centrul Oncologic SANADOR, pacienţii beneficiază de cele mai moderne tehnici şi proceduri de chirurgie oncologică (biopsie pentru diagnostic, intervenţie curativă radicală, citoreducţională sau paliativă – pentru ameliorarea simptomelor). Toate aceste operaţii sunt realizate de echipe medicale remarcabile, cu cele mai noi echipamente de chirurgie, anestezie şi terapie intensivă. Conduita terapeutică este adaptată fiecărui caz în parte, în funcţie de particularităţile pacienţilor, în urma consultărilor din comisia oncologică multidisciplinară (Tumor Board), în care medici de specialităţi diferite decid împreună strategia optimă de tratament.

Tratamentul chirurgical în cazul unui pacient oncologic se face prin rezecţii care au margini lipsite de celule tumorale, deci sunt realizate în limite de siguranţă. Aceste limite pot fi respectate mulţumită tehnologiilor operatorii de ultimă generaţie. Tehnicile minim invazive câştigă la ora actuală tot mai mult teren în faţa intervenţiilor chirurgicale deschise, pentru că au nenumărate avantaje: asigură aceleaşi beneficii pacienţilor, însă bolnavii stau în spital mai puţin timp şi se recuperează mult mai rapid.

Echipa medicală de la Spitalul Clinic SANADOR poate să realizeze cele mai avansate proceduri minim invazive pentru tratamentul unor tipuri de cancer, pentru care există această indicaţie. Astfel, în anumite cazuri, îndepărtarea tumorilor maligne se poate realiza prin chirurgie laparoscopică cu sisteme 3D şi 4K sau prin chirurgie robotică, cu sistemul da Vinci Xi.

Chirurgia oncologică este doar una dintre etapele ce trebuie parcurse pentru tratarea cancerului. La Centrul Oncologic SANADOR, pacienţii au acces la toate serviciile necesare pentru gestionarea acestei afecţiuni: oncologie medicală, analize medicale, consiliere, tumor board, chimioterapie, tehnici avansate de radioterapie, diagnostic avansat prin PET-CT şi SPECT-CT.