Un salariu pe zi. Un librar câştigă între 500 şi 650 de euro net pe lună

Autor: Ramona Cornea 29.11.2022

Un angajat pe poziţia de librar are un salariu care variază, în medie, între 500 şi 650 de euro net pe lună, după cum arată datele de la platforma de recrutare online BestJobs. Un librar are drept obiectiv principal de a vinde şi a promova produsele firmei, de a recomanda şi orienta clienţii pentru a maximiza vânzările produselor.

„Librarul este persoana responsabilă cu vânzarea cărţilor, gestionarea stocurilor şi de asemenea ţine evidenţa documentelor. Sunt apreciate pe aceste poziţii cunoştinţele de contabilitate primară, abilităţile de vânzare, comunicare şi relaţionare. Candidaţii căutaţi au nevoie de studii medii sau superioare finalizate, de preferat profil uman. Având în vedere pasiunea pentru citit şi pentru cărţi a persoanelor care aplică pentru acest rol, lista de beneficii si bonusuri specifice cuprinde discounturi la achiziţiile de produse din librărie. Companiile care recrutează în acest moment pentru astfel de poziţii caută specialişti în Bucureşti, Timişoara, Iaşi şi Braşov. Pentru acest rol, salariul se plasează în intervalul 500-650 de euro pe lună, în medie”, Ana Vişian, marketing manager, BestJobs.

Printre cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale şi bonusuri specifice oferite pentru acest tip de loc de muncă sunt: discount la achiziţiile de produse din librărie, program flexibil, bonusuri de performanţă şi prime de sărbători.

În prezent, 304 posturi vacante pentru poziţia de librar sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 40.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe poziţii deschise sunt în Bucureşti, Timişoara, Iaşi şi Braşov.