A apărut suplimentul ZF Angajatorii, faţă în faţă cu transformarea pieţei muncii. Viitorul muncii este hibrid, adaptat la nevoile individuale, centrat pe retenţia angajaţilor. Egalitatea de gen, un subiect din ce în ce mai prezent pe masa angajatorilor

Autor: Ramona Cornea 29.11.2022

Suprapunerea de crize diverse prin care trecem de peste trei ani impune găsirea unui nou mod de lucru, mai flexibil, mai aproape de nevoile propriilor salariaţi şi mult mai atent la dezvoltarea carierelor în cadrul organizaţiei, au spus experţii de pe piaţa muncii care au participat la realizarea suplimentului ZF Angajatorii, faţă în faţă cu transformarea pieţei muncii.

„La nivel global, 27% dintre angajatorii de top certificaţi le permit angajaţilor să lucreze de acasă pentru 20% - 50% din orele lor de lucru. În România, modificarea acestui procent este destul de remarcabilă, este o creştere până la 39%. Aceasta este o consecinţă clară a dificultăţilor pe care le întâmpină companiile româneşti de a-şi menţine talentele, pentru a evita efectele fenomenului «great resignation»”, afirmă Davide Banterla, senior HR account manager la Top Employers Institute.

Mai mult, în suplimentul ZF Angajatorii, faţă în faţă cu transformarea pieţei muncii, veţi putea citi despre cum a evoluat egalitatea de gen la nivelul de management al companiilor din România şi cât de preocupaţi sunt angajatorii locali de a se alinia tendinţelor globale de egalitate de gen în câmpul muncii.

În plus, Judith Kis, director de resurse umane şi logistică în cadrul companiei Groupama Asigurări, Meliha Yardim, chief HR officer în cadrul NN Asigurări şi Maria Badea, HR manager commercial operations în cadrul Zentiva România, vorbesc despre motivele pentru care companiile lor au primit certificatul de angajator de top şi despre cultura lor organizaţională.

Citiţi mai multe în ediţia e-paper a suplimentul ZF Angajatorii, faţă în faţă cu transformarea pieţei muncii.