Raiffeisen Bank a plasat o şasea emisiune de obligaţiuni sustenabile, denominate în lei, şi a atras 369 milioane lei, la o dobândă de 8,8%

Autor: Roxana Rosu 29.11.2022

Raiffeisen Bank a plasat cu succes vineri, 25 noiembrie, o nouă emisiune de obligaţiuni corporative în lei şi a atras aproximativ 369 milioane lei, cu o maturitate de 5 ani, la un cupon fix de 8,81%, respectiv 1,2 puncte peste randamentul titlurilor de stat în lei de referinta, cu aceeaşi maturitate, a anunţat marţi banca.

Aceasta a fost a patra emisiune de obligaţiuni senior nepreferenţiale din cele şase emisiuni de obliaţiuni eligibile ale băncii.

Obligaţiunile urmează să fie incluse în baza de fonduri proprii şi datorii eligibile ale băncii, după aprobarea Băncii Naţionale a României şi vor fi listate atât la Bursa din Luxembourg (LuxSE) cât şi la cea de la Bucureşti (BVB).  

Fondurile atrase vor fi utilizate pentru finanţare proiectelor sustenabile, iar jumătate din fonduri vor fi direcţionate pentru finanţarea de proiecte sociale, respectiv finanţarea IMM-urilor din regiuni subdezvoltate la nivel naţional, locuinţe accesibile, acces la servicii esenţiale de sănătate, educaţie şi infrastructură.

Diferenţa va fi alocată pentru proiecte care susţin tranziţia verde: clădiri verzi, proiecte de energie regenerabilă, de eficienţă energetică, transport şi agricultură ecologice, proiecte de prevenire şi control al poluării, economie circulară, administrarea durabilă a resurselor de apă. 

Raiffeisen Bank a plasat în ultimii doi ani emisiuni de obligaţiuni eligibile de peste 3,3 miliarde lei.