​Alexandrion Group devine distribuitor al vodcii Chopin, produsă într-o distilerie artizanală din Polonia

Autor: Mădălina Dediu Panaete 29.11.2022

Alexandrion Group, lider în producţia şi distribuţia de băuturi spirtoase si vinuri din România, îşi extinde portofoliul de importuri cu brandul Chopin, o vodcă ultra premium, creată într-o distilerie de băuturi spritoase artizanale din Polonia. Alexandrion Group devine, astfel, distribuitor exclusiv al brandului de vodcă Chopin, în România.

“|n intervalul ianuarie-iulie 2022 piaţa de vodcă din România a crescut cu 0,7 % în volum şi 5,9% în valoare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, conform Nielsen. Acest trend de premiumizare continuă, pe măsură ce consumatorii români explorează categoriile vodcă şi cocktail-uri, extinzându-şi paleta şi ocaziile de consum, în consecinţă.  Suntem entuziasmaţi să aducem vodca Chopin în portofoliul nostru” a spus Rob Curteis, Global Chief Marketing Officer, Alexandrion Group.

Vodca Chopin este disponibilă pe piaţa din România, în 3 versiuni: Chopin Core Range (Potato, Rye şi Wheat), Chopin Blended Vodka Collection (Gold şi Indigo) şi ediţia exclusivistă Chopin Family Reserve. De asemenea, vodca Chopin poate fi consumată şi de cei care au intoleranţă la gluten, fiind un produs fară gluten.

“Chopin s-a născut dintr-un nivel ridicat de curiozitate şi o uşoară dezamăgire. Deşi Polonia este ţara de origine a acestei categorii şi există atât de multe tipuri de vodcă, totuşi, nu am putut găsi unul care să mă entuziasmeze cu adevărat – aşa că am decis să produc propria vodcă. Respectând tradiţia, cu pasiune, hotărâre şi muncă asiduă, am creat Chopin - care a aprins o scânteie. Scânteia s-a transformat într-un incendiu şi Chopin a schimbat categoria de vodcă. De altfel, Chopin a redefinit această categorie nu doar prin gust, ci şi prin design, fiind prima vodcă lansată ca un produs ultra premium în 1992 şi primul brand care a vândut produse îmbuteliate în sticle mate cu fereastră transparentă”, a spus Tadeusz Dorda, Fondator si CEO Chopin.

Vodca Chopin are o concentraţie alcoolică de 40% şi este oferită spre vânzare în variantele: sticlă de 0,7 litri, 1 litru şi 1,5 litri sau cutie cadou cu sticlă de 0,7 litri.

Gama de produse Chopin Vodka este disponibil în România prin intermediul magazinelor de specialitate, al marilor lanţuri de hipermarket-uri, al magazinelor e-commerce, în locaţiile HoReCa partenere, dar şi prin intemediul magazinului online al grupului Alexandrion.