ZF Live. Andrei Cionca, cofondator & CEO, Impetum Group: Anul 2023 va fi unul de clarificare. Trebuie să fim extrem de prezenţi şi de agili, să facem exact ce ne spune piaţa şi să fim mereu cu un pas înaintea ei

Autor: Alexandra Matei 02.12.2022

♦ În a doua parte a acestui an, încrederea managerilor a fost influenţată de inflaţie, creşterea preţurilor la energie şi carburanţi, dar şi a costurilor cu materiile prime ♦ Principalele îngrijorări pentru viitor sunt inflaţia accelerată, o criză energetică şi o recesiune economică ♦ Totuşi, paradoxul este că managerii români sunt la un maxim de relaxare, întrucât au dobândit o anumită rezilienţă din crizele precedente.

După doi ani marcaţi de crize, creşteri de preţ şi provocări generate de pandemie şi apoi de conflictul de la graniţă, în primul trimestru din 2023, crede Andrei Cionca, cofondator & CEO al Impetum Group, urmează o perioadă de aşteptare în economie.

Acesta spune tot anul următor va fi unul de clarificare a economiei, iar managerii români trebuie să fie extrem de prezenţi şi agili, să facă exact ceea ce le dictează piaţa şi să încerce să fie mereu cu un pas înainte ei.

„Cred că T1 al anului viitor va fi un trimestru de aşteptare. Cred că, de fapt, tot anul viitor va fi unul de clarificare. Dacă la finalul anului 2019 spuneam că economia este uşor încălzită şi că urmează doi ani de zile de scăderi, recesiune sau criză, a venit T1 al anului 2020, cel mai bun din istorie, apoi a venit T2, din care nu am înţeles nimic din pricina lockdown-ului, după care a venit inflaţia şi nu am mai înţeles nimic din cursul normal al economiei. Eu spun că, practic, timp de un an şi jumătate va fi această clarificare în economie.“

„Ca manager, eu văd anul următor ca fiind un an plin de provocări. Trebuie să fim extrem de prezenţi şi de agili, să facem exact ce ne spune piaţa, să fim mereu puţin înaintea pieţei”, a spus Andrei Cionca, cofondator & CEO al Impetum Group, la emisiunea zilnică de business ZF Live.