ZF Piaţa de capital 2022. Bogdan Movileanu, director general, Fondul de Compensare a Investitorilor: Avem 128.000 conturi de tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti, plus 8% faţă de iunie. Creşterea a fost una accentuată începând cu lunile de vară

Autor: Alexandra Matei 30.11.2022

Aceste creşteri au venit pe fondul unei schimbări a reglementărilor Autorităţii de Supvraveghere Financiară (ASF) cu privire la raportarea de către participanţii la Fond, astfel că acum sunt incluse în raportările de la participanţi şi titluri de stat emise de statul român, dar şi clienţi de private banking.

Bogdan Movileanu, director gene­ral al Fondului de Compensare a Investitorilor (FCI), spune că nu­mărul de investitori de la Bursa de la Bucureşti a crescut cu 30% în această toamnă faţă de luna decembrie a anului precedent. Creşterea a fost una accentuată începând cu lunile de vară. La finalul lunii septembrie, adaugă el, erau 128.026 conturi de tranzacţionare, cu 8% mai mult decât în iunie.

Aceste creşteri au venit pe fondul unei schim­bări a reglementărilor Auto­rităţii de Supvrave­ghere Financiară (ASF) cu privire la rapor­tarea de către partici­panţii la Fond, astfel că acum sunt incluse în rapor­tările de la participanţi şi titluri de stat emise de statul român.