Un salariu pe zi. Un react developer câştigă între 2.000 şi 3.500 de euro net pe lună

Autor: Ramona Cornea 04.12.2022

Un angajat pe poziţia de react developer are un salariu care variază între 2.000 şi 3.500 de euro net pe lună, după cum arată datele de la platforma de recrutare online BestJobs.

Un astfel de angajat proiectează şi creează aplicaţii bazate pe JavaScript pentru medii web sau mobile. De obicei, se specializează în dezvoltarea de interfenţe front-end.

„Un alt job care permite desfăşurarea activităţii de la distanţă este acela de react developer. Principala responsabilitate este de a construi interfeţe de utilizare pentru aplicaţii web şi site-uri web. Din acest motiv, pentru rolul de react developer, se caută persoane cu experienţă în dezvoltarea de aplicaţii web Javascript / HTML5, ReactJS şi React Redux, consumul de API-uri REST şi GraphQL în arhitecturi de microservicii, cunoştinţe de lucru despre standardele şi tehnicile de dezvoltare şi testare a software-ului (Unit Tests, TDD), precum şi experienţă cu arhitecturi de microservicii containerizate bazate pe cloud (Kubernetes, Docker). Abordarea antreprenorială, împreună cu capacitatea de a opera atât la nivel strategic, cât şi de a fi autonom, autosuficienţa, abilităţile excelente de comunicare şi instinctul de business cu dorinţa de a contesta gândirea tradiţională reprezintă un «must» pentru acest rol, iar oferta salarială medie este de 2.000- 3.500 euro pe lună”, spune Andrei Frunză, CEO al BestJobs