Banca Transilvania, liderul pieţei bancare locale, pariază şi pe agribusiness. Agricultura a intrat în top pe podiumul celor mai creditate sectoare, alături de comerţ şi producţie, cele trei domenii adunând peste o cincime din creditele acordate de Banca Transilvania

Autor: Claudia Medrega 02.12.2022

Dacă adăugăm la cele trei sectoare şi serviciile şi imobiliarele, ponderea finanţărilor băncii pentru cele cinci sectoare trece de 30% în primele 9 luni din 2022 În agricultură, Banca Transilvania a oferit finanţări de aproape 3 mld. lei, mai mari cu peste 58% faţă de 9 luni/2021 Banca Transilvania s-a implicat şi în programele guvernamentale IMM Invest şi AGRO IMM Invest, dar şi în alte scheme de garantare pentru IMM-uri lansate în 2022 (Rural Invest, IMM Prod, Garant Construct).

Comerţul, producţia şi agricul­tura sunt cele mai creditate sectoare din portofoliul cor­porate al Băncii Transilvania, soldul cumulat al împru­mu­tu­rilor acordate pentru cele trei domenii ajungând la sfârşitul primelor 9 luni din acest an până la peste 14,3 mld. lei, în creştere cu circa 27% faţă de nivelul de la finalul anului 2021.

Volumul finanţărilor acordate de Banca Transilvania cumulat pentru co­merţ, producţie şi servicii reprezintă peste 20% (o cincime) din totalul soldului creditelor nete ale băncii înfiinţate în Cluj.

Împrumuturile direcţionate de cea mai mare bancă de pe piaţa locală către comerţ au depăşit 7,4 mld. lei în 9 luni/2022, soldul având o creştere de 29,5% comparativ cu volumul de la finalul anului trecut.