Cât contează contractele publice pentru succesul marilor constructori?

Autor: Alina-Elena Vasiliu 05.12.2022

Proiectele publice, o sursă importantă de bani pentru companiile de construcţii, sunt direct proporţionale cu ritmul de creştere al cifrelor de afaceri, aşa cum reiese, în linii mari, din datele centralizate de ZF de pe platforma de analiză financiară a companiilor Confidas.ro.

Astfel, în general, firmele care şi-au găsit un loc la vârful industriei de construcţii se remarcă şi prin contractele „bogate“ de achiziţii publice, semn că, de multe ori, curajul de a se implica în proiecte cu bani publici, cu toate riscurile pe care le presupune această aventură, vine şi cu beneficii.

„Există totdeauna un risc atunci când vine vorba de proiectele publice, dar în general, pentru astfel de lucrări, chiar dacă plăţile au avut întârzieri, ele s-au făcut în cele din urmă. Sunt firme pentru care însă o întârziere poate fi dăunătoare, în timp ce altele pot suporta mai mult şi mai bine o întârziere a plăţilor“, spune Adriana Iftime, directorul general al Federaţiei Patronatelor Societăţilor din Construcţii (FPSC).