Bursa de la Bucureşti începe săptămâna cu un avans de 1,7% pentru indicele BET: Acţiunile MedLife cresc cu 4%. Aprecieri de 2,4% pe TeraPlast şi 1,8% pe Banca Transilvania

Autor: Eduard Ivanovici 05.12.2022

Companiile din prima liga bursieră a BVB afişau creşteri semnificative în primele ore de tranzacţionare ale şedinţei de astăzi, indicele de referinţă BET afişând un avans de 1,7% la ora publicării ştirii.

Creşterea era susţinută de acţiunile operatorului privat de sănătate MedLife, care se apreciau cu 4%. De asemenea, grupul financiar Banca Transilvania şi producătorul de materiale de construcţii TeraPlast Bistriţa erau pe plus cu 2,4%, respectiv 1,8%

Acţiunile producătorului şi furnizorului de gaze naturale Romgaz creşteau cu 1,6%, la fel şi cele ale Fondului Proprietatea. Doar două companii din BET înregistrau scăderi – Digi Communications (0,3%) şi Transgaz (0,6%).

Lichiditatea pe întregul segment de acţiuni de la BVB ajungea la 8,7 milioane de lei. Cu dinamica de vineri, indicele BET afişează un avans de 4,5% în decembrie.