Luca Rogojanu devine director general adjunct responsabil cu creditarea şi riscul la OTP Bank România

Autor: Cristina Bellu 05.12.2022

Luca Victor Rogojanu a fost desemnat director general adjunct (DCEO) şi coordonator al Diviziei de Creditare şi Administrare Risc din cadrul OTP Bank România, subsidiara locală a celui mai mare grup bancar din Ungaria. Numirea vine în urma aprobării oficiale emise de BNR, potrivit informaţiilor transmise ieri de bancă.

„Activitatea Diviziei de Creditare şi Administrare Risc are un rol esenţial în politica de business şi de prudenţialitate a băncii, cu atât mai mult în contextul macroeconomic şi internaţional actual, în care impactul diferiţilor factori generează constant o gamă variată de efecte neprevizionate”, spune Luca Rogojanu.

El are o experienţă de 20 de ani în domeniul bancar, cu o orientare puternică şi specializare pe zona de risc şi de administrare a riscurilor. Şi-a început carierea ca inspector de supraveghere bancară în cadrul BNR, după care a activat în mai multe roluri de manager de risc sau coordonator de divizie. 


Luca Rogojanu: „Activitatea Diviziei de Creditare şi Administrare Risc are un rol esenţial în politica de business şi de prudenţialitate a băncii, cu atât mai mult în contextul macroeconomic şi internaţional actual”.


Anterior, el a lucrat în echipa OTP Bank ca director al Direcţiei Administrarea Riscurilor. Luca Rogojanu este doctor în economie, a urmat un program de MBA în cadrul Central European University şi este dublu licenţiat, în economie şi drept. 

De asemenea, a urmat cursuri de pregătire şi perfecţionare la Federal Reserve Bank (New York), Deutsche Bundesbank sau Banca Naţională a Poloniei.