Start-up-ul Charger.ro atrage o investiţie de 245.000 euro

Autor: Adrian Seceleanu 06.12.2022

Start-up-ul Charger.ro, un integrator local de soluţii şi servicii de green-tech pentru consum personal şi companii, a atras o investiţie de 245.000 de euro de la un grup de investitori, într-un proces coordonat de Bravva Angels, o comunitate de investitori business angel din România dedicată susţinerii start-up-urilor cu cel puţin o femeie fondator. Investitorul principal din această această rundă este ATM Ventures (Dan şi Marius Ştefan - Autonom), alături de un grup de business angels persoane fizice. Charger.ro a fost fondată de Iulia Dorobanţu, Cristian Danciu, Adrian Ţuţuianu şi Aurel Basuc în anul 2021. Charger.ro este o platformă online de tip marketplace care oferă consultanţă, suport pentru obţinerea finanţării, implementare, mentenanţă şi management pentru soluţii de energie verde. Fondatorii intenţionează să folosească capitalul obţinut pentru a include peste

100 de furnizori pentru clienţii săi, precum şi pentru relansarea platformei în formula completă la începutul anului viitor. Totodată, Charger.ro mizează şi pe programe guvernamentale de tip Electric Up, şi vine în întâmpinarea  nevoii companiilor de a raporta din ce în ce mai multe şi diverse activităţi ESG (environmental, social, and corporate governance).

 De asemenea, platforma îşi propune să răspundă şi la nevoia specifică a reducerii amprentei de CO2, o provocare pentru toate statele lumii. “ Cu această investiţie, ne propunem să scalăm businessul la următorul nivel. Pentru a realiza acest obiectiv, avem nevoie de un produs de calitate dar şi de o echipă talentată. Având suport şi o viziune comună cu investitorii, avem încredere că vom reuşi să devenim principalul integrator de soluţii complete din industria green-tech, mai întâi la nivel local şi, ulterior, la nivel regional. Investiţia atrasă va fi folosită în trei direcţii: dezvoltarea echipei, a produsului şi promovarea produselor şi serviciilor în piaţă, în mod strategic”, a declarat Iulia Dorobanţu, co-fondatoarea Charger.ro. “A fost esenţial pentru noi să avem în companie un grup de investitori strategici care vin din industria în care activăm, dar şi din industrii conexe - de la real estate la energie, mobilitate sau servicii financiare. Fiecare dintre ei vine cu experienţă importanţă şi cu un rol vital în dezvoltarea şi scalarea viitoare a Charger.ro”, a adaugat Cristian Danciu, co-fondator Charger.ro.