Angela Galeţa, director al Fundaţiei Vodafone România: Pentru angajaţi contează să vadă că lucrează undeva unde există un sens şi contribuie la anumite schimbări sociale

Autor: Miruna Diaconu 06.12.2022

Angela Galeţa, director al Fundaţiei Vodafone România, spune că a le da posibilitatea angajaţilor să se implice în diverse acţiuni de voluntariat, poate creşte gradul de retenţie a acestora.

„Vodafone este una dintre primele companii care a oficializat acest lucru, angajaţii Vodafone au dreptul la două zile libere, pe care le pot bifa în sistemul în care îşi iau zilelele libere în care să meargă să facă voluntariat pentru proiectele noastre. Lucrul acesta chiar contează pentru angajaţi, se vede în survaillul intern de măsurare a satisfacţiei a angajaţilor, în zona de retenţie. Avem colegi care chiar şi după ce pleacă din companie, continuă să facă voluntariat”, spune Angela Galeţa, în cadrul conferinţei ZF HR Conference 2022: Cum văd marii angajatori provocările anului 2023?, organizată în parteneriat cu Totalsoft, Vodafone, Philip Morris, Sodexo, Creasoft, Complice, Druid şi GoCab.

Ea precizează că înainte de pandemie, din 3.000 de angaajaţi din Vodafone, circa jumătate erau implicaţi în acţiuni de voluntariat, însă pandemiat a schimbat semnificativ acest lucru.

Ce a mai spus Angela Galeţa:

Proiectele fundaţiei aş putea să le împart în câteva categorii majore. Avem proiecte strategice, care se întâmplă pe mai mulţi ani, cum ar fi renovarea centrelor de transfuzie sanguină, am reuşit să renovăm toate centrele din România, sau cum este implicarea noastră în neonatologie, unde am început cu secţia de la Spitalul Marie Curie, unde am construit o clădire de 4 etaje, o nouă secţie de terapie intensivă, apoi am continuat la Constanţa, cu renovarea a 800 mp, iar acum suntem implicaţi în fondul Viaţa pentru Nou-născuţi, care înseamnă dotarea cu noi echipamente şi trainingul personalului medical.

Personalul medical pleacă în contiuare în afara ţării, deşi au crescut salariile, ei pleacă pentru că nu au cu ce îşi facă treaba. Încercăm să le dăm acele echipamente de care au envoie pentru ai salva pe copii.

În momentul în care un coleg merge la o activitate de voluntariat, de la construcţia de locuinţe sociale, sunt 186 de locuinţe sociale construite de colegii mei, până la donarea de sânge, el după povesteşte şi contează şi pentru ceilalţi colegi, contează să vadă că lucrează undeva unde există un sens.

Cred că e important atunci când organizezi activităţi de voluntariat să ţii cont de părerea colegilor. Uneori proiectele de voluntariat apar în urma unor idei ale colegilor, aşa am ajuns să renovăm anumite şcoli, tot aşa am ajuns să organizăm sesiune de donare a sângelui în sediile noastre.​​