Pagina verde. Mihai Posedaru, Bencomp: Vom face la Arad o fabrică de făină de lemn, ca să avem materie primă pentru producţia noastră. Acum importăm

Autori: Alexandra Matei , Alina-Elena Vasiliu 07.12.2022

Profilele produse de Bencomp, din care se pot fabrica terase exterioare, garduri, placări pentru clădiri sau mobilier urban, au ajuns la clienţi persoane fizice şi juridice nu doar din România, ci şi din Bulgaria, Belgia, Spania sau Anglia Lemnul compozit – Wood Plastic Compozit (WPC) este un material hibrid care combină calităţile lemnului cu uşurinţa de prelucrare a materialului plastic şi înlocuieşte lemnul natural.

Mihai Posedaru, acţionar în cadrul Bencomp, producător de profile din lemn compozit, care foloseşte ca materie primă deşeuri de plastic şi lemn, spune că 80% din producţia fabricii din Buzău, pe care o deţine, are la bază făina de lemn şi masa plastică, însă în acest moment materia primă este insuficientă şi trebuie suplimentată cu materiale reciclate din import. Pentru că în România nu există o fabrică de făină de lemn, compania a aplicat pentru un proiect european prin care, în judeţul Arad, va produce făină de lemn pentru a o integra în produsul finit pe care îl fabrică în prezent la Buzău.