Business MAGAZIN. Volodimir Zelenski a fost declarat personalitatea anului 2022 de către Financial Times, cel mai puternic ziar din Europa: Mă consider mai degrabă responsabil decât curajos

Autor: Iulian Tenchiu 07.12.2022

După nouă luni de la invazia Rusiei, preşedintele ucrainean  Volodimir Zelenski continuă să conducă lupta împotriva lui Putin şi se consideră o persoană mai degrabă responsabilă decât curajoasă, potrivit unui interviu acordat Financial Times, cel mai puternic ziar din Europa, care l-a declarat personaliatea anului 2022.

Persoana în care pozează Zelenski se potriveşte perfect cu cea a personajului fictiv pe care îl juca într-un serial de televiziune cu note satirice. Serialul spune povestea unui om obişnuit care ajunge în poziţia de cel mai important om din stat. Totodată, Zelenski reprezintă şi antiteza preşedintelui Vladimir Putin, care tronează asupra Rusiei de la Kremlin şi a cărui obsesie pentru reconstruirea unui imperiu decăzut a costat ţara sa zeci sau chiar poate sute de mii de vieţi, scrie FT.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro