Compania elveţiană de energie MET Group a cumpărat un proiect fotovoltaic în curs de dezvoltare, situat în sudul României; lucrările de construcţie vor începe în 2023

Autor: Roxana Rosu 07.12.2022

Compania elveţiană de energie MET Group a cumpărat un proiect fotovoltaic în curs de dezvoltare, situat în sudul României, după ce a achiziţionat proiecte similare în Italia, Spania şi Polonia, ca parte a planurilor sale de dezvoltare a unui portofoliu de proiecte regenerabile.

Proiectul din România are o capacitate instalată planificată de 52 MWp şi urmează să intre în etapa de construcţie în prima parte a anului 2023.

Firma de avocatură Schoenherr şi Asociaţii SCA a asistat compania elveţiană în tranzacţie.

MET Group activează în România de peste 13 ani ca furnizor de energie electrică, gaze naturale şi alte servicii energetice pentru consumatori casnici şi industriali.

„Cu această investiţie, MET Group face primul pas în sectorul energiei regenerabile din România. Suntem onoraţi că echipa noastră a contribuit la realizarea acestei tranzacţii‟, a declarat Monica Cojocaru (local partner), care a coordonat echipa Schoenherr implicată în proiect. „Decizia MET Group de a intra pe piaţa locală de energie regenerabilă reconfirmă potenţialul de creştere al acesteia‟.