Antreprenori locali. Cum a ajuns un producător de pavele să facă lucrări de infrastructură mare? Elis Pavaje, business al familiei Goţa, a demarat două proiecte de infrastructură în Alba, investiţii de 142 milioane de lei

Autor: Alina-Elena Vasiliu 08.12.2022

♦ Elis Pavaje a dezvoltat o divizie mai recentă în cadrul grupului, care furnizează servicii de consultanţă, proiectare şi realizare de proiecte de infrastructură, drumuri, poduri şi amenajări exterioare, inclusiv în regim de antrepriză generală.

Producătorul de pavele Elis Pavaje din judeţul Alba, deţinut de familia Goţa, şi-a dezvoltat businessul şi cu o divizie de antreprenoriat general, im­plicându-se în realizarea unor proiecte de infrastructură.

Cel mai recent, compania a demarat în judeţul Alba două proiecte care includ reabilitarea unor drumuri cu includerea de soluţii sustenabile, spaţii verzi şi piste pentru biciclişti. Valoarea lor cumulată este de 142,4 milioane de lei.

Unul dintre proiecte presupune modernizarea drumului judeţean DJ107I, „Transalpina de Apuseni“, care va străbate o zonă până acum inaccesibilă şi va lega Munţii Apuseni de autostradă, la Aiud, concentrându-se pe tronsonul Aiud - (DN 1) - Bucium Sat - DN74 (Cerbu). Proiectul în valoare de 113,7 milioane de lei are o durată de execuţie de 12 luni.

Cel de-al doilea proiect vizează reabilitarea infrastructurii reţelei de transport public urban din municipiul Alba Iulia, având o valoare de 28,7 mi­lioane de lei, cu termen de finalizare 16 luni. Proiectul vizează realizarea unei benzi de circulaţie pe fiecare direcţie de mers şi benzi dedicate exclusiv mijloacelor de transport public.