Investimental primeşte autorizarea ASF în calitate de broker bursier. Lansarea, în S1/2023. Brokerul va oferi investitorilor posibilitatea tranzacţionării la Bursa de Valori Bucureşti şi pe mari burse internaţionale

Autor: Tibi Oprea 08.12.2022

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat solicitarea companiei româneşti de brokeraj bursier Investimental SA de autorizare în calitate de societate de servicii de investiţii financiare în şedinţa Consiliului din 7 decembrie. Acesta este primul broker autorizat de ASF pe piaţa de capital din România în ultimii 14 ani.

„Aşa cum am promis la începutul anului, când am anunţat o nouă investiţie pe piaţa de capital din România, am reuşit să obţinem au­torizarea de la ASF în acest an şi facem acum ultimele operaţiuni necesare pentru a intra la tran­zac­ţionare în prima parte a anului viitor. Avem satisfacţia că am obţinut într-un timp relativ scurt autorizarea pentru toate tipurile de tranzacţii financiare, ceea ce ne va facilita atingerea obiectivelor pe care ni le-am setat, astfel încât în maximum trei ani de zile să ajungem în topul brokerilor de retail“, spune Mihaela Bîciu, CEO-ul Investimental.