Investiţiile în platforma Nestor au ajuns la aproape 2,2 mil. euro, după ce start-up-ul a atras o investiţie de la Eleven Ventures, Underline Ventures şi business angels din San Francisco

Autor: Ioana Niţă 08.12.2022

Start-up-ul local Nestor, care a dezvoltat o platformă de „people intelligence“, a ajuns în prezent la investiţii totale de aproape 2,2 milioane euro, după ce a anunţat recent atragerea unei investiţii de 2 milioane de euro de la Eleven Ventures (lead investor), Underline Ventures şi mai mulţi business angels din San Francisco. Investiţia va merge către dezvoltarea în continuare a produsului şi către extinderea echipelor de vânzări şi customer success, precum şi către accelerarea expansiunii în segmentul enterprise pe pieţele din SUA şi America Latină. Până la această rundă de investiţii, start-up-ul primise o primă finanţare de 170.000 dolari atunci când a parcurs programul Y Combinator din SUA - unul dintre cele mai mari acceleratoare pentru start-up-uri tech din lume.

“Echipa Nestor aduce o perspectivă noua pieţei de aplicaţii software, de people analytics şi managementul talentelor, o piaţă care astăzi valorează miliarde de dolari. Platforma Nestor oferă vizibilitate angajaţilor asupra unor active non-lineare aşa cum sunt skill-urile şi abilităţile angajaţilor, engagementul, performanţa, cultura şi mobilitatea carierei într-un mod intuitive, dar în acelaşi timp inteligent. Suntem încântaţi să ne alăturăm călătoriei echipei Nestor pentru a oferi o Platformă de People Intelligence de sprijin al companiilor din întreaga lume”, a declarat Vassil Terziev, Managing Partner Eleven Ventures.

Platforma Nestor aduce împreună procesele de engagement, management al performanţei şi dezvoltare a angajaţilor, printr-o abordare bazată pe competenţe. Soluţia utilizează predictive analytics şi un sistem inteligent de nudging automation pentru a ajuta companiile să dezvolte şi să păstreze angajaţii. Platforma conectează competenţele angajatului cu cele mai importante procese de talent management prin crearea unui profil unitar bazat pe skill-uri, profil care permite angajaţilor să identifice direcţii noi posibile în cariera profesională sau să preia noi roluri în interiorul companiei, bazate atât pe interesele proprii, cât şi pe nevoile companiei. Cu ajutorul Nestor, fiecare angajat este încurajat să preia controlul asupra propriei dezvoltări, să acceseze noi oportunităţi de creştere, să se implice în iniţiative transversale şi să înveţe skill-uri de viitor.

“Fiecare angajat are un potenţial unic. Viziunea noastră este de a crea acel spaţiu în care fiecare angajat primeşte oportunitatea potrivită la momentul potrivit pentru a-şi îmbunătăţi continuu abilităţile ce îl vor ajuta să-şi dezvolte cariera profesională. Ajutăm organizaţiile să contribuie în mod semnificativ la dezvoltarea fiecărui angajat şi să dăm liderilor de resurse umane abilitatea de a construi strategii agile de HR, strategii care se extind dincolo de abordarea tradiţională a job-urilor prin plasarea skill-urilor în centrul celor mai importante procese de talent management”, a spus Bogdan Apostol, cofondator şi CEO al Nestor. E a fost prezent în cadrul emisiunii ZF IT Generation în septembrie 2022, când a vorbit despre atragerea Andreei Baciu - Chief Culture Officer al UiPath - în echipa sa de consilieri, precum şi despre planurile de a luat o investiţie.

Nestor va investi în continuare în inovaţie la nivelul produsului şi intenţionează să lanseze un modul inteligent pentru planificarea carierei, modul cu ajutorul căruia angajaţii vor putea explora cu uşurinţă care sunt direcţiile alternative pe care le pot urma în carieră şi care sunt skill-urile şi competenţele pe care ar trebui să le dezvolte în perioada următoare.

Platforma Nestor are o rată de adoptie de 98% la nivel organizaţional, fiind aleasă de manageri şi lideri de HR din companii de dimensiuni medii şi mari, inclusiv companii din top Fortune 500 din Europa, America de Nord şi America Latină. Cu ajutorul Nestor, angajaţii văd rezultate clare în avansarea carierei lor, îşi dezvoltă noi skill-uri şi competenţe, descoperă noi oportunităţi, pot accesa noi roluri în companie şi rămân alături de companie pe termen lung.