Producătorul de prefabricate ASA CONS din Turda estimează afaceri de 31 milioane de euro pentru 2022

Autor: Laurentiu Cotu 09.12.2022

Producătorul de prefabri­cate ASA CONS din Turda, constructorul fabricii de MDF din Oarja, de lângă Piteşti, un proiect de 150 mil. euro a concernului turc Yildiz Entegre, estimează afaceri totale de aproximativ 31 mil. euro pentru 2022.

Compania a avut în primul semestru din acest an o cifră de afaceri de 16 mil. euro, în creştere cu aproximativ 35% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, fiind cea mai bună performanţă din istoria companiei.

„În prima parte a acestui an putem spune că am simţit mai mult efectul exploziei preţului de livrare a combustibilor, care a afectat în mod direct costul nostru de transport. Spre exemplu, am fost multe pro­iecte pentru care am avut contractele semnate înainte de startul conflictu­lui militar din Ucraina, şi pentru care ne-au crescut costurile de transport cu 50-80 % pentru unele livrări mai speciale, toate acestea în primul rând din cauza preţului motorinei“, a declarat pentru ZF Transilvania Bogdan Bulgaria, managing director ASA CONS pentru regiunea Europa de Est.