Producătorul de medicamente Antibiotice Iaşi inaugurează o nouă fabrică, în urma unei investiţii de 20 milioane euro, din surse proprii, cu o capacitate de producţie de 50% mai mare decât unitatea existentă

Autor: Roxana Rosu 09.12.2022

Producătorul de medicamente Antibiotice Iaşi inaugurează vineri o nouă fabrică, în urma unei investiţii de 20 milioane euro, din surse proprii, cu o capacitate de producţie de 50% mai mare decât unitatea existentă, a anunţat compania.

Noua facilitate va fabrica 56 de produse topice (unguente, creme, geluri, ovule si supozitoare) pentru 19 dintre acestea, compania Antibiotice fiind unic producător.

“Noua fabrica de produse topice reprezinta dovada angajamentului nostru de a ne dezvolta si de a investi in productia romaneasca de medicamente la cele mai inalte standarde de calitate oferind sistemului de sanatate romanesc siguranta si incredere. In acelasi timp, aceasta investitie ne ofera o mai mare deschidere spre piete internationale caracterizate de un inalt grad de competitivitate si inovare. Vizam valorificarea acestor produse atat pe piata din Romania cat si pe piete internationale precum SUA si tarile Comunitatii Europene, dar ne orientam si spre Vietnam si Asia de SE care reprezinta o mare oportunitate pentru produse topice. De asemenea, urmarim asimilarea in portofoliu, de noi produse topice sterile si dermato-cosmetice. Ne propunem astfel, sa dublam cifra de afaceri pentru forma topica pana la nivelul anului 2030, pentru a mentine trendul de crestere al cifrei de afaceri totale a companiei pe care, de asemenea, tintim sa o dublam  pina in anul 2030 “, a declarat Ioan Nani, director general Antibiotice Iasi.

Având in vedere incidenta din ce in ce mai mare a afectiunilor pielii si interesului crescut fata de produsele cu adresabilitate catre principalele patologii cutanate, compania vrea sa cerceteze si sa lanseze in orizontul urmatorilor ani un brand de produse dermato–cosmetice.

Noua fabrică are  100 de angajati, dintre care un sfert cu studii superioare.

Printre brandurile prduse de Antibiotice Iaşi se numără Cutaden, Saliforn, Fluocinolon, Nidoflor, Tetraciclina, Kanamicina, Zifex si Fluxiv.

Producătorul de medicamente Antibiotice Iaşi a înregistrat în primele 9 luni venituri din vânzări de 361,7 milioane lei, cu 47% mai mari comparativ cu nivelul înregistrat în perioada similară a anului 2021. Profitul net s-a majorat cu 62%, la 29,5 milioane lei.

Exportul de medicamente şi substanţe active s-a ridicat la 141,7 milioane lei, în creştere cu 48%.

Antibiotice Iaşi are 67 de ani de la înfiinţare, fabrica fiind deschisă în 1955. Compania este listată la bursa de valori Bucureşti şi are 335 mil. lei capitalizare, fiind deţinută majoritar de stat, prin Ministerul Sănătăţii, care are 53% din acţiuni.