Reacţia CEO Raiffeisen Bank România după votul negativ al Austriei pentru intrarea în Schengen a României: Am fost surprinşi de decizie. O vedem doar ca pe un rezultat intermediar

Autor: Roxana Rosu 09.12.2022

Zdenek Romanek, CEO Raiffeisen Bank România, a declarat, după votul negativ al Austriei pentru intrarea României în Schengen, că decizia a surprins reprezentanţii bănci şi o văd doar ca pe un rezultat intermerdiar.

”Susţinem pe deplin aderarea României la spaţiul Schengen. Am fost surprinşi de decizia de astăzi. O vedem doar ca pe un rezultat intermediar. Vom continua să sprijinim demersurile autorităţilor pentru realizarea acestui deziderat. Raiffeisen Bank finanţează şi susţine economia românească de 25 de ani, ca partener puternic pentru 2 milioane de clienţi persoane fizice şi peste 120.000 de companii. Ne-am angajat să facem acest lucru pe termen lung împreună cu cei 4900 de angajaţi din toată ţara".

Zdenek Romanek a fost timp de şase ani vicepreşedinte pe retail la subsidiara grupului austriac Erste din Slovacia, iar anul trecut a fost numit la conducerea Raiffeisen Bank din România în locul lui Steven van Groningen.

Declaraţia oficialului Raiffeisen Bank vine după ce ieri banca a declarat că este un promotor al valorilor democratice ce unesc comunitatea europeană şi susţine creşterea economică sustenabilă prin intermediul unei pieţe comune bazată pe liberă circulaţie a bunurilor, persoanelor, serviciilor şi capitalurilor.

” Raiffeisen Bank International rămâne profund angajat faţă de principiile care stau la baza Iniţiativei de la Viena şi, în calitate de co-fondator al acestei iniţiative, Grupul îşi reafirmă, şi în vremuri foarte grele, angajamentul său faţă de România şi faţă de regiunea CEE, asigurându-se că există premisele necesare astfel încât capitalul să continue să curgă către economiile reale”, se precizează în comunicatul de joi al Raiffeisen Bank România.