Antreprenori locali. Producătorul apei minerale ZIZIN investeşte 5 mil. euro într-o nouă fabrică

Autor: Mădălina Dediu Panaete 12.12.2022

Apemin ZIZIN, producător de apă minerală deţinut de familia Lazăr, va deschide anul viitor o nouă fabrică după o investiţie de peste 5 milioane de euro. 

„După mai bine de 50 de ani de îmbuteliere pe actualul amplasa­ment, apa minerală naturală ZIZIN va avea o nouă casă în 2023. Anul acesta, compania noastră a demarat lucrările unei noi fabrici, un proiect ambiţios ce va asigura producţia şi va menţine fluxul logistic şi admi­nistrativ la standarde înalte de per­for­manţă“, a spus pentru ZF Laura Lazăr, CEO al companiei.  Noua fabrică va aduce cu sine o creştere a capacităţii de producţie şi totodată a echipei, a explicat antreprenoarea. Aceasta este cea mai nouă investiţie în sectorul apelor minerale, un domeniu unde consumul a fost pe o pantă ascendentă în ultimii ani, conform datelor din piaţă.

În România, vânzările de apă îmbuteliată în magazine, din care cea mai mare pondere o are apa mine­rală naturală, s-au situat anul trecut la 2,2 miliarde de litri, ceea ce în­seamnă că fiecare român a consumat în 2021 circa 116 litri de apă, arată datele companiei de cercetare Euromonitor.