PPC, cea mai mare companie de electricitate din Grecia, a început discuţiile exclusive cu Enel pentru preluarea activelor din România. Enel a pus la vânzare active de 21 mld. euro pentru a-şi reduce datoriile

Autor: Ştefan Stan 15.12.2022

Cea mai mare companie de electricitate din Grecia, Public Power Corp (PPC), a semnat un acord de exclusivitate cu compania italiană Enel pentru posibila achiziţie a activelor sale din România, a anunţat miercuri PPC, scrie Reuters. 

Pe parcursul discuţiilor exclusive, până la sfârşitul lunii ianuarie anul viitor, PPC va efectua un audit financiar al activelor, a precizat PPC într-un comunicat.

După finalizarea auditului, consiliul de administraţie al PPC va decide dacă compania de utilităţi va înainta o ofertă către Enel.

PPC a analizat o selecţie de potenţiale achiziţii în România şi Bulgaria, ca parte a eforturilor sale de a se extinde în străinătate.

Enel a declarat luna trecută că plănuieşte vânzări de active în valoare de 21 de miliarde de euro pentru a-şi reduce datoriile, cea mai mare parte a planului de cesiune urmând să fie realizată până la sfârşitul anului viitor.