ZF Live. Bogdan Badea, CEO, eJobs: Vedem şi în România semnale de la companii din tehnologie care restructurează, dar nu ne îndreptăm spre o criză, piaţa se normalizează

Autor: Ramona Cornea 16.12.2022

ZF Live



„Am avut câteva semnale clare de companii care au restructurat, nu vorbim de unu – doi – trei oameni, vorbim de zeci sau chiar sute de oameni în anumite cazuri. Vorbim despre zona de tehnologie, despre companii care activează în zona de tehnologie, care fac bani din zona de online, ecommerce şi tehnologie, acolo am văzut.“

Schimbarea de trend din industria de tehnologie care a plecat din SUA şi care arată că marii jucători din această industrie încep să dea oameni afară începe să fie vizibilă şi pe piaţa din România, afirmă Bogdan Badea, CEO al companiei eJobs.

„Au început şi la noi, am avut câteva semnale clare de companii care au restructurat, nu vorbim de unu – doi – trei oameni, vorbim de zeci sau chiar sute de oameni în anumite cazuri. Vorbim despre zona de tehnologie, despre companii care activează în zona de tehnologie, care fac bani din zona de online, ecommerce şi tehnologie, acolo am văzut“, a declarat Bogdan Badea în cadrul emisiunii de business ZF Live.

CEO-ul eJobs nu crede că ne îndreptăm spre o îngheţare a pieţei locale de tehnologie din punct de vedere al recrutării, ci spre o normalizare a pieţei, una în care angajatorii nu mai vin cu oferte de salarii mult peste media pieţei.