Italienii de la Alerion, partenerii lui Muntmark, mai obţin două avize pe final de an pentru proiecte eoliene de 200 mil. euro în Botoşani

Autor: Roxana Petrescu 19.12.2022

♦ Alerion are în derulare un acord cu Monsson Alma, cel mai puternic dezvoltator local de proiecte verzi, deţinut de omul de afaceri Emanuel Muntmark, pentru realizarea a trei proiecte eoliene în România, cu o capacitate totală de 350 MW.

Compania de proiect Mitoc Partners, deţinută de grupul italian Alerion, a obţinut avizul tehnic de racordare la reţea pentru două parcuri eolienne, cu o capacitate cumulată de 220 MW, în Botoşani. 

Avizele au fost emise de Transelec­trica la mijlocul lunii noiembrie, iar dacă se vor realiza, in­vestiţiile se vor ridica la peste 200 de milioane de euro. 

Anul trecut, Alerion a obţinut avize pentru alte trei proiecte eoliene, cu o capacitate cumulată de 100 MW, realizate prin intermediul companiei de proiect Drăghiescu Partners SRL, în Galaţi. Tot anul trecut, în martie, italienii anunţaseră planuri pentru montarea unor proiecte eoliene şi solare de 835 MW, România fiind ţara care ar urma să atragă cele mai importante investiţii.