Ce se întâmplă la BRD Pensii? După cea mai mare fraudă din ultimii ani, francezii pregătesc acum schimbări care includ chiar o posibilă vânzare a BRD Pensii. Iar asta după ce în vară au adus 23 mil. lei de acasă pentru a acoperi prejudiciul adus de fostul CEO al BRD Pensii. „Nu comentăm zvonuri“

Autor: Liviu Popescu 20.12.2022

Din toamnă banca BRD nu mai încheie contracte de aderare la Pilonul II şi Pilonul III  BRD SAFPP se alătură practicii pieţei de a îşi desfăşura activitatea prin brokeri parteneri“ BRD Pensii (Pilon II) are active de 3,7 mld. lei, iar BRD Medio (Pilon III) circa 175 mil. lei BRD Pensii (Pilon II) este cel mai mic fond de pensii private obligatorii din România, având şi cea mai slabă performanţă de la înfiinţarea sistemului din 2008 încoace.

Francezii de la BRD, cei care con­trolează BRD Pensii, pregătesc schimbări pentru administrarea pensiilor private, despre care unele surse ZF susţin că includ chiar şi o potenţială vânzare a operaţiunilor Pilon II şi Pilon III, pe fondul loviturii de imagine adusă de frauda financiară din vara anului, dar şi în contextul performanţei slabe comparativ cu restul fondurilor de pensii private obligatorii. „Nu comentăm zvonuri“, răspunde BRD Pensii.

Astfel, la doar câteva luni după ce cea mai mare fraudă financiară a ultimilor ani i-a deter­minat pe francezii de la BRD să vină cu 23 mil. lei de acasă pentru a acoperi prejudiciul, despre care poliţia a spus că fostul CEO al BRD Pensii Alina Andreescu, dar şi alte persoane şi l-au însuşit prin crearea de conturi fictive şi la care auditorii fondului nu au avut nicio reacţie, banca BRD a anunţat că nu va mai „prezenta clienţilor aspecte relevante ale fondurilor de pensii şi nu va mai încheia contracte de aderare la fondurile de pensii“.