Virgil Şoncutean, CEO al Allianz-Ţiriac: Noi credem foarte mult că viitorul asigurărilor în România înseamnă desprinderea de dependenţa de asigurările auto. În 2023 vom da startul unui proiect de accelerare a asigurărilor de viaţă pe termen lung

Autor: Mircea Nica 20.12.2022

„Ne păstrăm doza de realism, lăsăm spaţiu şi pentru «lebede negre» şi mergem pe o proiecţie de creştere cu o singură cifră a primelor brute subscrise faţă de 2022, care să antreneze şi o creştere a profitabilităţii“, susţine şeful Allianz-Ţiriac.

Allianz-Ţiriac îşi reface strategia pentru 2023, iar asigurările de viaţă sunt în prim-plan pe termen lung, având în vedere că ponderea asigurărilor de viaţă şi sănătate în România este de până la 20%, în timp ce la nivel european, ponderea depăşeşte 50%, a spus Virgil Şoncutean, CEO al Allianz-Ţiriac pentru ZF.

„Noi credem foarte mult că viitorul asigurărilor în România înseamnă desprinderea de depen­denţa de asigurările auto, de aceea în 2023 vom da startul unui proiect de accelerare a asigurărilor de viaţă pe termen lung în Allianz-Ţiriac. Dacă ne uităm la statisticile internaţionale vedem clar care este direcţia în asigurări şi unde trebuie să ajungem şi noi. Ponderea asigurărilor de viaţă şi sănătate depăşeşte 50% din total piaţă la nivel european, în timp ce noi am rămas de ani buni blocaţi la pragul de 20%, cu consecinţe negative pentru populaţie pentru că vorbim despre un deficit de protecţie extraordinar“, a explicat Virgil Şoncutean.