Orange a extins acoperirea reţelei 5G în alte două oraşe, Târgu Mureş şi Miercurea Ciuc, serviciul fiind accesibil acum în 23 de localităţi

Autor: Roxana Rosu 21.12.2022

Orange România a extins acoperirea reţelei 5G în alte două oraşe, Târgu Mureş şi Miercurea Ciuc, serviciul fiind accesibil acum în 23 de localităţi, precum Arad, Bacău, Craiova, Braşov, Bucureşti (acoperit 100%), Cluj-Napoca, Constanţa, Iaşi, Sibiu, Suceava şi Timişoara, dar şi staţiuni montane şi estivale.

Reţeaua Orange 5G asigură viteze maxime de până la 1.2 Gbps la download şi viteze medii de 600 Mbps.

Oferta companiei cuprinde şi soluţii Wi-Fi 5G la punct fix pentru administraţii publice sau companii, de care pot acum beneficia şi clienţii din Suceava. 

În urma licitaţiei de spectru organizată de ANCOM în luna noiembrie, Orange a devenit operatorul din România cu cel mai mare portofoliu de spectru şi cele mai mari investiţii în infrastructura de reţea, taxele de licenţă pentru achiziţionarea acestor drepturi ridicându-se la 264,6 milioane euro.

Orange, liderul pieţei locale de telecom, care a preluat anul trecut şi fostul ope­rator Telekom Fix, a înre­gistrat în trimestrul trei din 2022 venituri de 403 mil. euro, mai mari cu 3,6% faţă de anul anterior, conform datelor comunicate de companie.

La 30 septembrie 2022, grupul oferea ser­vicii mobile către 10,4 mili­oane de clienţi, servicii fixe în bandă largă că­tre 1,3 milioane de clienţi, iar servicii de televi­ziune prin ca­blu şi satelit către 1,4 mili­oa­ne de clienţi.