Avocaţii de la Clifford Chance Badea au asistat UniCredit Bank în lansarea emisiunii de obligaţiuni corporative de 488 mil. lei

Autor: Cristina Bellu 21.12.2022

Avocaţii din practica Pieţe de Capital din cadrul Clifford Chance Badea, biroul local al firmei globale de avocatură Clifford Chance, a acordat asistenţă UniCredit Bank în lansarea celei mai recente emisiuni de obligaţiuni corporative.

Instituţia bancară a încheiat cu succes o nouă emisiune de obligaţiuni corporative în lei (de rang senior, negarantate), printr-o ofertă derulată  în data de 16 decembrie 2022. Prin oferta de obligaţiuni, banca a vizat atragerea unei sume totale de 450 de milioane de lei, însă oferta a fost suprasubscrisă de către investitori instituţionali locali şi instituţii financiare internaţionale, astfel încât suma finală alocată s-a ridicat la 488,5 milioane de lei.

Emisiunea de obligaţiuni corporative în lei a UniCredit Bank este parte a unui program mai amplu de diversificare a surselor de finanţare destinate creşterii accesului la finanţare pentru clienţii băncii.

Echipa Clifford Chance Badea care a asistat UniCredit Bank a fost coordonată de Mădălina Rachieru-Postolache, partener coordonator al practicii Pieţe de Capital, şi a fost formată din Gabriel Toma, senior associate, şi Nicolae Grasu, avocat.

Firma a acordat asistenţă pe tot parcursul procesului, inclusiv redactarea prospectului de bază al Programului de Obligaţiuni pe Termen Mediu (MTN Programme) al UniCredit Bank.

„Am finalizat cu succes încă o emisiune de obligaţiuni împreună cu UniCredit Bank, după ofertele de obligaţiuni ale UniCredit Bank din 2013 şi 2017”, spune Mădălina Rachieru-Postolache.

Clifford Chance Badea asistă emitenţi de acţiuni şi obligaţiuni, precum şi sindicate de intermediere în tranzacţii de pieţe de capital.