(P) Urgenţele sezonului rece

Autor: Publicitate 28.12.2022

Efectul temperaturilor foarte scăzute asupra organismului, accidentările care au loc în timpul practicării sporturilor de iarnă şi accidentele rutiere provocate de condiţii meteo nefavorabile sunt câteva dintre neplăcerile sezonului rece care, de multe ori, necesită prezentarea la un Compartiment de Primiri Urgenţe. Pe lângă infecţiile respiratorii acute, de departe cele mai frecvente, fracturile de diferite tipuri, contuziile severe care pot fi semnul unui traumatism mai grav, degerăturile şi hipotermia se regăsesc printre problemele cu care pacienţii se prezintă adesea în această perioadă la unităţile de primiri urgenţe, pentru a primi îngrijiri medicale specializate.

Pentru a preveni astfel de neplăceri, medicii recomandă evitarea, pe cât posibil, a deplasărilor în condiţii meteo extreme. De asemenea, iubitorii sporturilor de iarnă trebuie să fie mai atenţi şi să evite mişcările bruşte, care pot duce la traumatisme serioase ale membrelor. Dacă totuşi au loc accidentări, este bine de ştiut că, în funcţie de severitatea lor, fracturile, rupturile sau leziunile de ligamente pot fi tratate deseori prin intervenţii minim invazive, care asigură o recuperare rapidă.

Spitalul Clinic SANADOR este singurul spital privat din Bucureşti care dispune de un Compartiment de Primiri Urgenţe, unde pacienţii pot beneficia nonstop de servicii medicale de top şi de cele mai bune îngrijiri şi tratamente în caz de urgenţă. Consulturile interdisciplinare sunt posibile datorită celor 21 de linii de gardă, care funcţionează în permanenţă şi care fac posibilă chiar şi internarea în spital, dacă aceasta este necesară.

Echipa medicală din Compartimentul de Primiri Urgenţe este formată din specialişti foarte bine pregătiţi, cu o experienţă vastă în medicina de urgenţă, şi din asistenţi medicali gata să intervină eficient în orice situaţie. Pacienţii cu traumatisme care necesită internare în spital primesc cele mai bune îngrijiri medicale pe Secţia de Ortopedie şi Traumatologie, asigurate de o echipă medicală cu o bogată experienţă în domeniu.

Compartimentul de Primiri Urgenţe de la Spitalul Clinic SANADOR beneficiază de dotări moderne, experienţa şi profesionalismul personalului medical fiind dublate de aparatură medicală şi tehnologii de top. Pentru un diagnostic cât mai rapid şi exact într-un timp scurt, dar şi pentru stabilirea unei conduite terapeutice corecte, medicii au acces la investigaţii imagistice şi la un laborator de analize disponibil 24 de ore din 24. Compartimentul de Primiri Urgenţe este dotat şi cu un laborator de tip point-of-care, cu ajutorul căruia pot fi prelucrate analizele medicale într-un timp foarte scurt, direct la patul bolnavului.