Povestea inventatorului român care este pe cale să schimbe lumea cu tehnologia inventată de el. Cel mai mare investitor în ideea lui este chiar guvernul elveţian

Autor: Business Magazin 01.01.2023

Cum ar fi ca mărfurile şi oamenii să poată fi transportaţi la nivel terestru cu viteze de până la 1.200 km/h? Un român s-a gândit să dezvolte o astfel de tehnologie după ce a câştigat de mai multe ori competiţia SpaceX Hyperloop Pod Competition şi a discutat cu Elon Musk în vederea dezvoltării unei tehnologii de transport terestru de mare viteză. Proiectul, numit Swisspod, a reuşit deja să atragă în decurs de doi ani investiţii în valoare totală de peste 6 milioane DE euro, guvernul elveţian fiind unul dintre primii şi principalii investitori în start-up.

Proiectul Swisspod a venit ca o continuitate normală la ce s-a petrecut în trecut, fiindcă am participat la competiţia organizată de SpaceX şi Elon Musk pe care am câştigat-o de mai multe ori, iar apoi am luat doctoratul în domeniul de Hyperloop, aşadar Swisspod a devenit cumva ca un pas următor pentru mine. Am început Swisspod doar cu Cyril şi am reuşit să creăm o o echipă care inovează foarte mult în zona de propulsii sustenabile, astfel încât am reuşit acum aproape să şi testăm tehnologia, mai avem câţiva paşi de făcut”, a povestit Denis Tudor, cofondator şi CEO al Swisspod Technologies, în cadrul emisiunii ZF IT Generation.