Gripa începe să devină o problemă: Ligia Deca, Ministrul Educaţiei, recomandă încă de pe acum folosirea măştilor de protecţie în clase

Autor: Andreea Tobias 05.01.2023

În acest moment nu există motive pentru suspendarea cursurilor sau a procesului educaţional, declară ministrul Educaţiei, Ligia Deca.

Ligia Deca a fost întrebată, joi, în ce condiţii se poate închide o şcoală sau o clasă, având în vedere răspândirea cazurilor de gripă.

„În acest moment nu avem motive pentru suspendarea cursurilor sau a procesului educaţional, aşa cum este el prevăzut în structura anului şcolar. Pentru cazuri excepţionale vom vedea la momentul respectiv, însă în acest moment nu suntem în situaţia în care să suspendăm cursurile. Aşa cum spuneam, cu prevenţie, cu triaj epidemiologic, eu sper ca procesul educaţional să continue în mod normal, aşa cum a continuat chiar dacă a fost sau nu sezon de viroze respiratorii”, a spus ministrul.

Întrebată, mai departe, ce ar trebui să facă şcolile, Deca a răspuns că recomandările sunt legate de triajul epidemiologic făcut în colaborare cu familiile: „o dată este un triaj acasă, al doilea este la începutul orelor de curs, făcut de învăţător, profesor sau educatorul care vede pentru prima dată elevii sau preşcolarii. Triajul este unul observaţional”.

În opinia ministrului, conduita şcolilor trebuie să fie una de prevenţie, aşa cum este de fiecare dată când se răspândeşte rapid un virus.