Ce s-a schimbat în numai o lună la fabrica Electrolux, care a trecut de la dezvoltarea producţiei la concedieri colective. Electrolux a disponibilizat 14% dintre angajaţii fabricii din Satu Mare. Au fost daţi afară atât ingineri, cât şi oameni de pe bandă, sudori sau lăcătuşi

Autor: Cristina Roşca 06.01.2023

♦ Pentru restructurarea operaţiunilor din România compania a invocat ca motiv reducerea comenzilor ♦ Totuşi, în toamna anului trecut grupul suedez a finalizat o investiţie la Satu Mare şi a anunţat dezvoltarea producţiei locale.

Electrolux a disponibilizat 114 oameni care lucrau la fabrica din Satu Mare a grupului suedez, ceea ce înseamnă că a renunţat la circa 14% din personal, conform calculelor ZF  făcute pe baza datelor de la AJOFM Satu Mare (Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Satu Mare). Oamenii şi-au pierdut locul de muncă începând cu 29 decembrie.

„Electrolux ne-a comunicat disponibilizarea colectivă pe data de 24 noiembrie. Angajatorii au obligaţia să ne anunţe cu minimum 30 de zile în avans. Conform înştiinţării, este vorba de 114 oameni dintr-un total de 807“, spune Simona Derşidan, director executiv al AJOFM Satu Mare.