Pro şi contra legii bacşişului. Astăzi: contra. „Cu legea asta o să ajungem să avem doar fast-food-uri, unde nimeni nu lasă bacşiş, ori restaurante care folosesc personal din Asia sau aplicaţii“

Autor: Cristina Roşca 09.01.2023

De la 1 ianuarie a intrat în vigoare legea bacşişului, astfel că acum această sumă de bani lăsată în mod voluntar de clienţi este ilustrată separat pe bon şi este fiscalizată ♦ Mai exact, angajatul plăteşte 10% impozit pe bacşiş, fie acesta achitat de client cu cardul, fie cash.

Sorin Barbu, proprietarul restau­rantului La Finca by Alioli, al lanţului de pescării La Pescaderia şi al băcăniei Jamoneria, spune că legea bacşişului în forma ei actuală va duce la o plecare a oamenilor către alte industrii.

„Fiscalizarea bacşişului cash este foar­te grea. Plus că suma plătită de cli­enţi drept bacşiş va scădea pentru că oa­menii, clienţii, vor zice că nu vor să dea bani la stat. Anterior, media era de 8% din valoarea comenzii drept tips“.