Un alt gigant de pe Wall Street pregăteşte o rundă masivă de concedieri: Goldman Sachs va elimina 3.200 de locuri de muncă pentru a limita costurile băncii

Autor: Andrei Şerbănescu 15.01.2023

Goldman Sachs va începe să reducă până la 3.200 de locuri de muncă în câteva zile, potrivit unei persoane familiarizate cu problema, în timp ce banca de pe Wall Street încearcă să limiteze costurile în faţa încetinirii activităţii bancare de investiţii şi a reducerii băncii sale de consum, scrie Financial Times.

Reducerile, care reprezintă aproximativ 6,5% din cei aproximativ 49.000 de angajaţii, se situează sub cel mai rău scenariu de 3.900 de locuri de muncă pe care directorul executiv al Goldman, David Solomon, şi echipa sa de management, le discutaseră la sfârşitul anului trecut. Numărul final ar putea fi, de asemenea, mai mic de 3.200, potrivit sursei citate.

Reducerile pregătite reflectă parţial modul în care Goldman şi-a crescut numărul de angajaţi de la începutul anului 2020, pe măsură ce s-a extins în noi domenii, concediind, totodată, un număr anual de angajaţi cu performanţe slabe în timpul pandemiei.

Reducerile sunt planificate pentru toate sectoarele bancii, lovind afacerile de consum ale Goldman, precum şi operaţiunile sale de investiţii şi tranzacţionare.

Goldman a refuzat să comenteze reducerile, care au fost raportate pentru prima dată de Bloomberg.

Banca este programată să raporteze câştigurile din trimestrul al patrulea pe 17 ianuarie. Analiştii estimează că câştigurile pe acţiune vor fi scăzut cu aproximativ 8% de la an la an în ultimele trei luni ale anului 2022.