Business MAGAZIN. De la podea la podium: Cum a reuşit un business necunoscut din Arabia Saudită să ajungă la o evaluare de 240 de miliarde de dolari în doar trei ani şi să depăşească giganţi globali ca Siemens sau General Electric

Autor: Iulian Tenchiu 14.01.2023

În urmă cu trei ani, International Holding Company era un business obscur, puţin cunoscut care se ocupa cu administrarea fermelor piscicole, cu domeniul alimentar şi real-estate, operând cu 40 de angajaţi. În prezent, compania a fost evaluată la uriaşa sumă de 240 miliarde de dolari, depăşind nume grele din businessul mondial precum Siemens şi General Electric, scrie Financial Times.

Compania a trecut printr-o transformare extraordinară care n-a fost prea mult băgată în seamă de cei din afara Emiratelor Arabe Unite. Până şi bancherii şi oamenii de afaceri din Emirate au dificultăţi în a înţelege cum a explodat businessul şi ce a declanşat transformarea.

Preţul acţiunilor International Holding Company a crescut din 2019 şi până în prezent cu 42.000%, iar asta a făcut compania să devină a doua cea mai mare companie listată pe bursa din Abu Dhabi şi tot a doua cea mai mare afacere din Orientul Mijlociu, după gigantul Saudi Aramco.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro