Rebranding în retailul farma. Farmaciile Belladona au început să fie înlocuite de brandul Beneva în Capitală, în urma unei tranzacţii din 2019

Autor: Georgiana Mihalache 10.01.2023

♦ Brandul Belladonna, pus pe piaţă de familia Gheorghiţă, ajuns la aproape 100 de unităţi, a fost vândut în două etape în 2019 ♦ Jumătate dintre farmacii au mers către Sensiblu (46 de unităţi), iar 47  au fost cumpărate de Pharma 1 Health Concept, care face parte dintr-un grup mai mare de firme din domeniul farma.

Un nou brand de farmacii, Beneva, a apărut pe piaţa locală şi înlocuieşte farmaciile Belladonna din Capitală, în urma unei tranzacţii încheiate în 2019. O astfel de schimbare de brand s-a făcut în sectorul 3 din Bucureşti, din datele ZF.

Pe site-ul Belladonna apare anunţul tranzacţiei: „Reţeaua de farmacii Belladonna a fost preluată în anul 2019 de Pharma 1 Health Concept, o companie cu capital 100% românesc“.

 

Cine este Pharma 1 Health Concept?

Compania care a preluat farmaciile Belladonna este controlată indirect de mai mulţi acţionari. Potrivit platformei de analiză financiară confidas.ro, în acţionariatul Pharma 1 Health Concept apare o altă firmă - Pharma 1 Retail, care deţine 100% din acţiuni. Pharma 1 Retail este deţinută de Corneliu Poll, cu aproape 52% din acţiuni, el fiind anterior directorul comercial al companiei Farmaceutica Remedia timp de şase ani.