Producătorul de prefabricate ASA CONS din Turda a finalizat anul 2022 cu afaceri de peste 33 mil. Euro. „Cererea de noi proiecte în piaţa structurilor prefabricate este destul de solidă la acest moment“

Autor: Laurentiu Cotu 11.01.2023

Producătorul de prefabricate ASA CONS din Turda, constructorul fabricii de MDF din Oarja, de lângă Piteşti, un proiect de 150 mil. euro a concernului turc Yildiz Entegre, a finalizat anul 2022 cu o cifră de afaceri de peste 33 mil. euro, realizând astfel cea mai bună performanţă din istoria companiei. În 2021, compania a avut afaceri de 23,3 mil. euro (114,7 mil. lei), potrivit datelor existente pe site-ul Ministerului Finanţelor.

„În 2022 am înregistrat recordul absolut, atât ca şi volum de producţie, care a depăşit toţi anii anteriori, cât şi ca cifră de afaceri. Pentru anul 2023, ne-am propus un buget ceva mai prudent, puţin sub 30 de milioane de euro, ţinând cont şi de faptul că preţurile de vânzare pentru oţelul-beton, cea mai importantă componentă de cost din industria noastră, se situează pe un trend uşor descrescător“, a declarat pentru ZF Transilvania Bogdan Bulgaria, managing director ASA CONS pentru regiunea Europa de Est.