Solarex Impex, distribuitor de îngrăşăminte chimice, cu afaceri de 230 milioane lei, îşi face propria fabrică de îngrăşăminte în localitatea Preajba din judeţul Dolj

Autor: Florentina Niţu 11.01.2023

Solarex Impex, companie care comercializează îngrăşăminte chimice, cu o cifră de afaceri de peste 230 de milioane de lei în 2021, construieşte o fabrică de îngrăşăminte foliară, situată în satul Preajba din judeţul Dolj. Astfel, compania intră pe o piaţă în care cererea este mare.

„Este aproape gata fabrica”, au spus reprezentanţii companiei contactaţi de ZF. Ei nu au dorit să ofere mai multe detalii. Solarex Impex a fost înfiinţată în 1993, iar în prezent are peste 100 de angajaţi şi se ocupă de distribuţia naţională de pesticide şi seminţe. Aceasta deţine capacităţi de depozitare a cerealelor de 30.000 tone în Drobeta-Turnu Severin şi Segarcea (judeţul Dolj), potrivit datelor publicate pe site-ul companiei.

În spatele companiei Solarex Impex, care va deschide o nouă fabrică de îngrăşăminte în România, se află Maria Luciana Turnă (41%), Leonard Mugurel Stoica (41%) şi Maria Stoica (18%), conform datelor Confidas.ro, platformă de analiză financiară a companiilor. Cei trei mai sunt acţionari la Hotel Minerva din Craiova, cu 25% fiecare, alături de Mihail Turnă.