Scandia Food, în discuţii avansate pentru preluarea producătorului Carniprod Tulcea: „În acest moment datele sunt analizate de Consiliul Concurenţei”

Autor: Mirabela Tiron 11.01.2023

Scandia Food ar putea prelua integral compania Carniprod Tulcea, unul dintre cei mai mari procesatori de carne de pe plan local con­tro­lat de antreprenorul Nicolae Ciuleac, cu 282 de angajaţi şi afaceri  de  68 mil. de lei anul trecut.

“Scandia Food, liderul pieţei de conserve pe bază de carne şi un reputat jucător al industriei alimentare autohtone, este implicată în acest moment într-un proiect care presupune achiziţia companiei specializate în procesarea cărnii şi producţia de preparate pe bază de carne, Carniprod Tulcea. Suntem în discuţii avansate în vederea preluării companiei Carniprod Tulcea, însă, în acest moment datele sunt analizate de către Consiliul Concurenţei. În momentul în care vom putea oferi mai multe detalii vom reveni cu informaţii”, a declarat pentru ZF Andrei Ursulescu, director general al Scandia Food.

La finalul lui 2021, Scandia Food din Sibiu, controlat de familiile de antreprenori Gaşpar şi Creştin, a cumpărat compania Agra’s din Alba Iulia de la Dan Sărmăşan şi Ligia Sanda Stîncel. Agra’s este specializată în procesarea cărnii şi producţia de preparate pe bază de carne. Tranzacţia a sărit de 10 mil. euro, potrivit estimărilor ZF. Prin preluarea Agra’s, Scandia Food şi-a extins portofoliul de produse, dar şi capacităţile de producţie şi procesare a cărnii la nivel de grup, extinzând astfel capabilităţile în categoria de mezeluri.

Compania Carniprod Tulcea deţine o unitate de pro­ce­sare a a cărnii în Tulcea, ce procesează în prezent 15 tone de carne zilnic, capacitatea maximă fiind însă de  40 de tone zilnic. Carniprod îşi vinde  produsele în marile reţele de magazine, Metro, Auchan, Carrefour dar şi Profi dar avea şi o reţea de magazine proprii care era formată înainte de pandemie din 30 de unităţi în oraşe precum Tulcea, Bucureşti, Constanţa sau Galaţi. Acum însă reţeaua se limitează doar la magazine în Tulcea. 

Compania a investit anul trecut în noi utilaje de umplere şi ambalare în fabrică.

În 2021, fabrica din Tulcea  finalizat cu afaceri de 64 milioane  de lei (13 mil. euro) şi profit de 630.000 de lei, faţă de afaceri de 70 mil lei anul anterior şi profit de 2,3 mil. lei, arată datele publice de la mfinante.ro

Nicolae Ciuleac a pus bazele pro­ducătorului de me­ze­luri Carni­prod Tul­cea în urmă cu mai bine de 20 ani alături de mai mulţi parteneri care lucrau la acel moment în fa­brica Tabco (unitate care a aparţinut grupului spa­niol Campofrio), după cum povestea an­te­rior pentru ZF. El con­trolează mai mult de 50% din participaţii în cadrul companiei Carniprod şi este asociat în cadrul businessului alături de alţi patru antre­pre­nori.