Compania de Apă Someş a finalizat o investiţie de peste 12 mil. euro în reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare din municipiul Gherla şi din alte zece localităţi învecinate

Autor: Laurentiu Cotu 11.01.2023

Compania de Apă Someş, subordonată Consiliului Judeţean Cluj, a finalizat o investiţie de aproximativ 61 mil. lei (peste 12 mil. euro), finanţată prin Programul Operaţional Infrastructură Mare - POIM 2014-2020, în reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare din municipiul Gherla şi din alte zece localităţi învecinate. Investiţia a presupus construirea şi reabilitarea a peste 70 km de aducţiuni şi reţele noi de apă, cu cinci staţii de pompare şi patru gospodării de apă. În total, au fost realizate 1.415 branşamente până la limita de proprietate. În ceea ce priveşte reţeaua de canalizare, au fost extinse şi reabilitate reţele în lungime de 11,5 km, cu 136 de racorduri la consumatori.

’’Locuitorii din cele 11 localităţi vizate de extindere se pot adresa sucursalei Companiei de Apă Someş din municipiul Gherla în vederea branşării efective la apă şi montării contorului. Este o procedură simplă, care se va derula foarte rapid. În total, peste 1.200 de gospodării noi, însumând circa 5.000 de oameni, vor beneficia, în plus, de apă potabilă, furnizată în sistem centralizat’’, a declarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, într-un comunicat de presă.