ZF Live. Horia Cardoş, Agroland: Azi suntem în primii cinci jucători din România pe piaţa de ouă de consum şi vrem să urcăm mai sus. Este loc pe piaţă

Autor: Mădălina Dediu Panaete 17.01.2023

♦ Antreprenorul spune că zilnic România importă 2 milioane de ouă, iar unul dintre principalii furnizori externi este Ucraina.

Horia Cardoş, CEO şi fonda­tor al Agroland Business System, grup antreprenorial prezent în retail, agricultură şi alimentaţie, spune că businessul pe care îl conduce va in­ves­ti în continuare şi va creşte capaci­tatea de producţie în segmentul ouă­lor de consum, astfel încât să ajungă în top cei mai mari jucători de pe piaţă.

„Anul acesta în ianuarie-febru­arie reuşim să creştem capacitatea de producţie cu circa 25%. În vară iar vrem să renovăm o fermă şi să o utilăm cu utilaje noi . Azi suntem în primii cinci jucători din România şi vrem să urcăm mai sus. Putem să creştem, să nu mai apelăm la impor­turi pentru că importăm 2 milioane de ouă pe zi“, a spus antreprenorul în cadrul emisiunii ZF Live. El declara anterior pentru ZF că la începutul lui 2023 va creşte capacitatea de produc­ţie a ouălor de la 120.000 de găini în 2021, la 240-250.000 de găini.

Horia Cardoş spune că multe ouă se aduc din Ucraina datorită pre­ţului mic, însă subliniază faptul că la nord de România produsele sunt mai ieftine pentru că Ucraina nu este în Uniunea Europeană iar producătorii nu se supun aceloraşi reglementări.