​Creşterea companiei aeriene Ryanair în următorii cinci ani va veni în mare parte din Europa Centrală şi de Est, din ţări precum Polonia, România şi Bulgaria

Autor: Miruna Diaconu 16.01.2023
Creşterea companiei aeriene Ryanair, una dintre cele mai mari companii de low-cost din Europa, va veni în mare din economiile din Europa Centrală şi de Est, ţări precum Polonia, România şi Bulgaria vor contribui semnificativ la dezvoltarea companiei în următorii cinci ani, a declarat Michael O'Leary, CEO Ryanair, citat de Reuters.

Motivul pentru care aceste ţări ar putea asigura creşterea încasărilor companiei este faptul că veniturile oamenilor din această zonă a Europei sunt în creştere, iar dorinţa de a călători este tot mai mare.

Conform aceleaşi surse, Ryanair se aşteaptă la un sezon de vară cu o cerere ridicată, însă sunt estimate creşteri de o singură cifră ale preţurilor biletelor pentru cursele pe distanţe scurte.

„Cred că vara aceasta vom vedea din nou creşteri de preţuri cu o singură cifră, cu siguranţă pentru călătoriile aeriene europene pe distanţe scurte”, a precizat acesta.

Compania aeriană înregistrează un nivel bun de rezervări pentru anul acesta, însă, în prezent, există o cerere mare pentru luna februarie şi sărbătorile pascale.

„Perspectivele pentru vară în acest moment sunt foarte puternice, rezervări puternice, preţuri puternice”, a spus Michael O'Leary.

Mai mult, el este de părere că va exista o cerere mare pentru călătorii şi în perioada următoare.

„Ceea ce s-a întâmplat vara trecută a fost că am avut un număr foarte mare de vizitatori americani în Europa, ca urmare a unui dolar puternic şi a unui euro slab, şi vedeţi începuturile unei redresări a traficului asiatic care vine în Europa”, a mai spus el.

Michael O'Leary nu crede că vor mai fi provocări care vor ţine de lipsa forţei de muncă în rândul aeroporturilor şi a companiilor aeriene, însă este de părere că vor mai exista probleme privind lipsa de personal şi grevele ATC-urilor (controlul traficului aerian – n.red.).​​