ZF vă prezintă cine conduce România. Cine conduce Ministerul Muncii: un ministru, patru secretari de stat şi un subsecretar de stat

Autor: Ramona Cornea 17.01.2023

Marius Budăi este la conducerea Ministerului Muncii din noiembrie 2021. Budăi a luat licenţa la 36 de ani, de la Universitatea Spiru Haret Printre secretarii de stat din Ministerul Muncii se numără un fost jurnalist, un pastor reformat, un fost poliţist şi un director al Casei Judeţene de Pensii din Sălaj.

Ministerul Muncii, cel care ia cele mai importante decizii cu privire la sistemul de muncă şi de pensii din România, este condus de un ministru, patru secretari de stat şi un subsecretar de stat.

Marius Budăi, ministrul muncii, este în funcţie din noiembrie 2021, când a înlocuit-o pe Raluca Turcan. Budăi a mai fost ministru al muncii şi în guvernul condus de Viorica Dăncilă, în perioada 2018 – 2019. Actualul ministru al muncii a lucrat pentru o mare parte din activitatea sa profesională în sistemul de pensii, în Casa Judeţeană de Pensii Botoşani. Marius Budăi este licenţiat în economie, diplomă obţinută de la Universitatea Spiru Haret din Bucureşti la vârsta de 36 de ani. Printre secretarii de stat din Ministerul Muncii se numără un fost jurnalist - Cristian Vasilcoiu, un pastor reformat - Peter Janos Makkai, un fost poliţist - Florin-Sergiu Dobrescu -, şi un director al Casei Judeţene de Pensii din Sălaj - Marius Ilie Stanciu. De altfel, secretarul de stat Marius Ilie Stanciu nu are CV-ul publicat pe site-ul Ministerului Muncii, deşi este în funcţie din februarie 2022.